Etiquetes

Brevets (2) Carretera (35) Chorradas (3) Collserola (3) corriols (32) Duatlón (4) Entrenamiento (28) Especiales (44) Esplús (10) Familia (31) Fortanete (5) Mecànica (7) News (33) Nocturna (6) Remenber (4) Runnig (8) Salidas (45) Trail Running (10) Turó (11)

dimarts, 1 de desembre del 2009

Todo@s con Roque. Liberado por fin

Segons publica el Punt

Albert Vilalta i Roque Pascual haurien estat alliberats avui, finalment, després de nou mesos de segrest al desert de Mali per Al-Qaida al Magrib Islàmic. Ho asseguren diverses agències de notícies i cadenes de televisió, tot i que encara no hi ha hagut cap comunicat oficial de les autoritats espanyoles, encarregades de les negociacions des que, el 29 de novembre, tres membres de la caravana de Barcelona Acció Solidària van ser segrestats per homes armats a Mauritània.

Un dels segrestats, la funcionària de justícia Alicia Gámez, va ser alliberada al març en bon estat de salut, però les converses per alliberar Vilalta i Pascual es van complicar i allargar.

La setmana passada, l'extradició a Mali de l'únic suposat implicat en el segrest, Omar Saharaui, jutjat i condemnat a dotze anys de presó a Mauritània, va obrir una porta a l'esperança. Tanmateix, hi havia veus que advertien que l'alliberament ja havia semblat imminent altres vegades. Finalment, però, la fórmula hauria donat resultat.

L'extradició era important perquè el govern de Mali sí que allibera presos islamistes a canvi d'ostatges occidentals, cosa que Mauritània es nega a fer. El trasllat a Mali d'Omar Saharaui, per tant, era una manera indirecta de satisfer les demandes polítiques de la cèl·lula que retenia Vilalta i Pascual. Efectivament, Mali va alliberar Saharaui i Al-Qaida hauria respost deixant marxar els dos cooperants catalans.

Hermetisme durant nou mesos

A banda hi hauria l'eventual pagament d'un rescat econòmic, l'altra condició que posaven els segrestadors, tot i que difícilment s'aclarirà si s'ha arribat a satisfer. El govern espanyol sempre s'ha negat a parlar de condicions per a l'alliberament, i només ha repetit una vegada i una altra que s'havia de treballar amb discreció per poder arribar a un desenllaç favorable. S'ha anat amb peus de plom per evitar que es repetís un espectacle com el del cas de l'Alakrana, en què les negociacions entre el govern espanyol i els pirates somalis gairebé es van fer a través dels mitjans de comunicació.

La crisi de pànic per l'assassinat de Germaneau

Ara caldrà veure com explica l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero l'alliberament. L'única vegada que ha parlat clar en aquest cas va ser al juliol passat, quan Al-Qaida al Magrib Islàmic va matar un altre ostatge, el francès Michel Germaneau, i el pànic es va estendre. En aquella ocasió, al vicepresidenta primera espanyola, María Terera Fernández de la Vega, va dir amb rotunditat que la cèl·lula que havia assassinat el francès no era la mateixa que tenia els dos cooperants catalans.
Darrera actualització ( Diumenge, 22 d'agost del 2010 18:13 )
Desar aquesta pàgina a:
Google! Digg! Reddit! Del.icio.us! Mixx! Live! Technorati! StumbleUpon! Simpy! Yahoo! Wikio Barrapunto.com webeame.net Meneame Twitter Facebook! La Tafanera
Comentaris
avatar Jaume Genovès (Sabadell)

El millor que vos ho podia haver passat (acabar el viatge sense interrupcions), no va ser, en aquest moment estic molt content de saber que el vostre empresonament ha acabat be i sou denou lliures. FELEÇITATS






Bueno esta semana he tenido que actualizar el bloc antes de tiempo.
Solo decir que todos estamos con Roque su familia y trabajadores.
Esperemos que en breve tengamos buenas noticias.


2 comentaris:

azagra ha dit...

guai,guai

Maila Madolell ha dit...

Todos con Roque. Esperamos que vuelva pronto.